Jouluinen salaatti

Joulukalenteri 2025 – Luukku 20

Jouluinen villiriisisalaatti 


Tämä salaatti on joulupöydän raikas vastapaino raskaammille ruoille. Villiriisi tuo purutuntumaa, granaattiomena kirpeää makeutta ja valkosipuli–Dijon-kastike sitoo kokonaisuuden juhlavan täyteläiseksi.

150 g raakaa villiriisiä
140 g rucolaa, karkeasti silputtuna
180 g granaattiomenan siemeniä
100 g kevätsipulia, viipaloituna
120 g paahdettuja pekaanipähkinöitä, karkeasti pilkottuna
150 g kuivattuja kirsikoita

Valkosipuli–Dijon-kastike

3 rkl Dijon-sinappia
2 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl vaahterasiirappia
1 rkl sitruunamehua
1 tl tuoretta valkosipulia, murskattuna
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria

👩‍🍳 Valmistusohjeet

Kiehauta reilusti suolattua vettä. Lisää villiriisi ja keitä miedolla lämmöllä 40–45 minuuttia, kunnes riisi on pehmeää mutta edelleen hieman sitkeää. Valuta ylimääräinen vesi ja anna riisin jäähtyä 20–30 minuuttia.

Silppua rucola, pilko pekaanipähkinät ja viipaloi kevätsipulit. Irrota granaattiomenan siemenet.

Vispaa pienessä kulhossa Dijon-sinappi, valkoviinietikka, vaahterasiirappi, sitruunamehu, valkosipuli, suola ja mustapippuri tasaiseksi.

Sekoita suuressa kulhossa jäähtynyt villiriisi, rucola, granaattiomenan siemenet, kevätsipulit, pekaanipähkinät ja kuivatut kirsikat. Kaada kastike päälle ja sekoita huolellisesti.

Salaatti voidaan tarjoilla heti, mutta maku syvenee, jos sen antaa vetäytyä jääkaapissa noin 30 minuuttia ennen tarjoilua.

✨ Onnistumisvinkit

• Anna villiriisin jäähtyä kunnolla ennen sekoittamista, jotta rucola ei nuupahda.
• Lisää kastike vasta juuri ennen tarjoilua, jos teet salaatin hyvissä ajoin etukäteen.
• Pekaanipähkinät kannattaa paahtaa kevyesti pannulla tai uunissa, maku syvenee selvästi.

🍽️ Tarjoiluehdotukset

• Erinomainen lisuke kasvispaistille, tofukinkulle tai linssiruoille
• Toimii myös kevyenä lounassalaattina lisäämällä joukkoon paahdettua kikhernettä tai uunijuureksia


Kommentit