Syreeninkukkahillo

Syreenihillo, on lumoavan tuoksuinen hillo

Työtä se hieman teettää, sillä kukista pitää nyppiä kaikki roskat, ruskistuneet osat pois.
Mutta lopputulos on herkullinen.



4,5 dl tiukkaan pakattuja syreenin kukkia,

5 dl kiehuvaa vettä

Keitä vesi ja kaada se syreenin kukintojen päälle
Anna liota yön yli, siivilöi:

4,5 dl syreeninkukkavettä (siivilöitynä)
4 dl hillosokeria (marmeladisokeria)
4 rkl sitruunamehua

Sekoita kaikki ainekset keskenään paksupohjaisessa kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi

keitä noin minuutin ajan täydell' teholla, kuori sitten kaikki vaahto pois
kaada puhtaisiin lasitölkkeihin ja sulje ne, keitä tölkkejä vesihauteessa 10 min.
Anna jäähtyä, nosta purkit pois vedestä ja säilytä viileässä.

Säilyy 2 vuotta avaamattomana, kuukauden avattuna jääkaapissa.

Kommentit