Kotitekoiset myslipatukat




1½ dl siirappia tai hunajaa
50 g voita
(1 rkl maapähkinävoita)
6 dl kaurahiutaleita
2 ½ dl ruishiutaleita
2 ½ dl kuivattuja karpaloita
yhteensä 5 dl  auringonkukan siemeniä, pekaanipähkinöitä, seesaminsiemeniä ja manteleita
tai:
16 dl lempimysliäsi

100 g suklaata

Sulata voi kattilassa. Jos tykkäät maapähkinävoista, lisää 1 rkl sitä joukkoon tässä vaiheessa
Sekoita joukkoon siirappi. Voit käyttää myös hunajaa, jos et kuumenna sitä yli 40 asteiseksi
Pilko suurimmat pähkinät tai siemenet pienemmiksi.
Sekoita kuivat aineet. Jos käytät karkeahkoa mysliä tai suuria hiutaleita, voi patukat jäädä vähän irtonaiseksi.

Kaada voi-hunajaseos kuivien aineiden päälle ja sekoita huolella.
Painele seos leivinpaperilla vuorattuun esim. lasagnevuokaan.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista vuokaa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
kumoa levy ylösalaisin
Sulata suklaa ja levitä se patukoiden pohjalle.
Leikkaa myslilevy patukoiksi.

Myslipatukat voi tehdä myös ilman pähkinöitä. Mutta varmista että silloin kuiva-aineita on riittävästi, eli lisää hiutaleiden määrää vastaavasti.

Kommentit