Maailman paras lättytaikina


4 dl vehnäjauhoja
8 dl maitoa tai kasvimaitojuomaa
4 munaa tai 1 dl makealupiinijauhoa

50 g voita paistamiseen, öljykin käy jos voita ei ole.

Sekoita kulhossa kaikki ainekset, sekoita kunnolla jottei jauhot paakkuunnu mutta älä vatkaa.
Anna taikinan turvota jääkaapissa vähintään puoli tuntia, mielellään pitempäänkin esim yön yli.
Taikina säilyy muutaman päivän, sekoita sitä välillä
Paista lätyt pannulla.

Tästä saa näppärästi myös pannarin, kun laittaa 5 dl vehnäjauhoja, kaataa voidellulle uunipellille ja paistaa 225 °C noin 30 min

Jos haluaa tehdä vohveleita sekoita taikinaan ½ tl leivinjauhetta, taikina nesteenä voi käyttää myös ⅓ vissyä jolloin vohvelit ovat rapeita

En laita taikinaan sokeria tai suolaa, koska meillä noista tehdään välillä täytettyjä lättyjä ja sokerinen lätty plus suolainen täyte ei hivele makuaistia


VIHJE:
Netistä löytyi vielä näpsäkkä keino olla sotkematta koko keittiötä.
Jos harrastat partiopuuhia tai retkeilyä on tässä kätevä keino valmiin taikinan kuljetukseen.


Kommentit